Basis informatie van de Chiro

Wat is Chiro?

Chiro! Wat is dat eigenlijk? Zal het iets voor mij zijn? Ga ik me wel amuseren? Zullen er ook vriendjes van mij in de Chiro zitten? Zal ik in een leuke groep terechtkomen? Hoe is de leiding? …

Op al deze vragen zal maar een antwoord komen, als je eens komt kijken! Heb geen schrik, wij bijten niet, maar we zullen er wel voor zorgen dat jij je (opnieuw) een jaar vastbijt in de Chiro en dat je er met volle moed tegenaan gaat! De nieuwe leidingsploeg staat klaar om er ook dit jaar het allerbeste van te maken. Samen met de inzet van de leden wordt het dan ook ongetwijfeld weer een prachtjaar.

Iedereen is welkom in onze chiro en wij hopen dat de ouders, samen met hun kinderen, een prettige Chirotijd tegemoet gaan. Elke zondag geven we het beste van onszelf: bosspelen, knutselen, kringspelen, themaspelen, pleinspelen, toneeltjes, sport en spel… Buiten de zondag organiseren we ook nog eens grotere activiteiten zoals Christus Koning, Sinterklaas, schaatsen enzovoort. Om het dan nog niet eens over de fantastische afsluiter van ons Chirojaar te hebben: het kamp!

Verveel jij je ook elke zondag? Ben je ook benieuwd wat andere kinderen van jouw leeftijd zoal doen op zondagnamiddag? Kom gerust eens een kijkje nemen op de Chiro in Voortkapel en beleef een superzotte kei plezante zondagnamiddag!

Veel Chirogroetjes,

De Leiding

Zondag is Chirodag! (waar en wanneer)

Kinderen vanaf het 1ste leerjaar zijn bij ons meer dan welkom! Om 14u00 staat de enthousiaste leidingsploeg klaar om iedereen te verwelkomen en start de Chiro. Vanaf 13u45 kan je een hapje en een drankje kopen en houdt de leiding buiten toezicht. Voordien kan het zijn dat zijn dat zij nog bezig zijn met materiaal bij elkaar te sprokkelen voor hun programma. Vandaar dus dat wij vragen om jullie zoon pas te laten toekomen vanaf 13u45. Onze lokalen bevinden zich in de Trapstraat in Voortkapel. We starten altijd eerst met een openingsspel met iedereen om daarna over te gaan tot de activiteiten per afdelingsgroep.

Aan elk begin komt ook een einde. Dit wil zeggen dat de Chiro eindigt om 17u00. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor. Jullie kinderen kunnen dan moe maar voldaan naar huis gaan. Voor onze Toppers, Kerels en Aspi's duurt de Chiro tot 17u30. We zijn dan ook verantwoordelijk tot 17u30 en tot dan is er ook toezicht.

Chiro is er het hele jaar door, behalve in de zomer (juli en augustus) want dan gaan we met z'n allen op kamp.